onsdag 15. juni 2011

16 juni


Midten av juni og jeg har hatt det travelt.

Har ikke noe bilde som passer i dag, så her er i stedet ett bilde av hatt som Bjørg Aasenden lager. Hun bruker stjernemønstret strikk som jeg leverer sammen med nydelige materialer.
Hun er modist, har drevet i så mange år at jeg er ei skolejente i forhold til henne.

Nå sitter jeg på kontoret, tidligere min manns kontor. Det har ikke vært særlig i bruk annet enn til telefon og en PC de siste 5 årene etter han gikk av med ATF.

Nå har jeg imidlertid pakket sammen oppe på Tollnes og flyttet hjem, med alle strikkemaskiner, alle klær, hvorav halvparten er pakket ned siden det er tykkere ting. Og altfor mye garn - ser jeg.

Her på kontoret har jeg -PC - laserskriver, etiketteskriver, kassa, 2 symaskiner, Alle sy mønster jeg har laget, sysaker i alle varianter, masse mapper, bokser med sytråd og overlock tråd. Det har jeg lagt i firkantede plastbokser som er gjennomsiktige. Fikk de fra en kiosk som selger smågodt. her har jeg også elvverdens andre småsaker og to kles stativer fulle av ferdige klær. Hver på 160 cm lengde.

Ett utrolig syn på 6 kv.m. gulvflate. Sa til min mann at jeg har blitt veldig flink til å stable rasjonelt og praktisk. Det ga ingen respons da, men det er jeg vant til. Greit å jobbe her merker jeg.

I andre etasje har jeg satt opp ett klesstativ til som er fullt. Så står det oppe 4 strikkemaskiner og 6 til ligger under senger og sofaer. Det går to maskiner under hver seng.
Hvorfor så mange maskiner? Vel - noen er gamle og kuriøse og har egne teknikker, ellers er det grovstrikker, mellomstrikker, finstrikker av 4 forskjellige, finfinstrikker og ekstra finfin med 400 nåler. + ett vrangbord apparat.

Her oppe har jeg også laptop og skriver + en hel del til. I gangen står det to byster og en dukke foreløpig. Skal hente de to siste senere. Jeg skal få plass til lagring i ett lokale på Porselen, men det står ulåst så en av de som driver der nede, sa at det ble sjålet omtrent alt som er løst. men disker og stativer må vel kunne bli der håper jeg?

Fikk satt sammen motoren i går og strikket to jakker i mørk lilla, til kjoler jeg hadde nesten ferdig. En jakke, temmelig kort med vidde i ryggen og en av samme i litt lenger utgave. Skal strikke i kornblått i dag, men kan ikke starte ennå synes jeg for han sover ennå.

Jeg tror jeg skal prøve å publisere nå for jeg er usikker på tilkoblingen til blogger. Rett som det er- kutter den forbindelsen.

Ja det kom inn ser det ut til, da kan jeg fortsette.

Soverommet mitt står stappfullt med garnspoler, to strikkemaskiner og jeg satt opp en hel vegg med ett tredelt stativ til bøkene mine som stod rundt omkring. Har en mann som mener at bokhyller er noe tull, bøker kan kastes etter å ha bli lest. Ikke denne damen nei! Så jeg malte ett stativ fra butikken hvitt, skrudde det sammen selv breddene og stablet bøker i to dybder foreløpig for å få plass til mest mulig garn.

Hele flytteprossessen så langt har medført at jeg går ned i vekt. En liten start på 3,5 kilo på 2 uker. Så jeg håper å holde det ved like og røre meg litt mer, så det sakte men sikkert fortsetter.

Jeg har en anelse om at Solveig følger min blogg? Jeg fikk pulsvantene og luen fra deg. Nydelig kvalitet i tovet Shetlandsull. Tusen takk! Dumt at du ikke er på Facebook eller kan kontaktes på e-post. Skal prøve ut din oppskrift på dette senere når jeg får litt mer tid.

Har planer om å ta ferie i sommer og det er første ferie på 20 år. Siden jeg startet Karistrikk. Jeg har også fått tillatelse til å sitte i hallen i Kreativ Fløy når jeg ønsker i sommer, så jeg tar kanskje noen få dagen i neste uke der. Skal også la en dukke stå der med kort for å markere at jeg vil flytte inn på høsten. Foreløpig kan jeg kontaktes privat.

Nå tror jeg at jeg kan starte opp i 2 etasje, eller muligens sette meg ut om solen skinner.

tirsdag 7. juni 2011

7 juni

















Så er det gjort en kjempejobb i dag også. På jobben holder jeg på med å forberede flytting og sortering av klær. I tillegg fant jeg ut at jeg må skifte alle henge-lapper på klærne for ikke å ha gamle adresser til senere. Nå merker jeg med logo og mobil nummer på ene siden av lappen og garn som det er strikker i + pris på baksiden. I tillegg www.karistrikk.no nederst. Har en Brother etikketteskriver som jeg bruker til dette, der kan jeg legge inn bilde om jeg ønsker også. Bruker 29mm. hel lengde så kan jeg kutte passende etter hva jeg skriver.

Det er stor jobb, men nå tror jeg at jeg skal klare resten i morgen. Så skal jeg fotografere endel for å legge bilder inn i nettbutikken. Har lagt inn en god del nå de siste dagene. Pulsvanter, luer, skjer, vester, panneband, singletter. Det er også en stor jobb. Men siden jeg flytter verkstedet hjem nå, kan jeg henvise til nettbutikken.

Etter middag var jeg på posten og sendte pakke til Lillestrøm og så kjørte jeg opp til butikken og fylte bilen med stoff, sysaker, ting og tang, en stol, alle Sy-magasin bladene og Alt om håndarbeidde blad jeg har tatt vare på. Ett stativ til klær som jeg satt på kontoret i første etasje. Der står også symaskiner og det som hører til. Masse bokser med mønster også. Lurer på om jeg får sydd mer etter jeg har kommet hjem. Alt er jo mye friere uten å ha åpningstid.

Planen er å ta ferie i juli, får se hva jeg får til med det.

Fryktelig tungt å bære og slitsomt opp trappa. Skjønner ikke at det ikke kan gå an å hjelpe litt med bæring, uten å måtte spørre om hjelp. Fotballkampen var ikke startet engang!

Tror jeg pakker sammen 280 maskinen og patentapparatet i morgen og får Kristian til å hente det og to strikkebord. Jeg triller hver dag en del garn hjem også. Greit å ta litt av gangen. Ikke så tungt og får ryddet på plass etter hvert.

Har nå brukt tre dager, med bevisst å drikke mer vann i stedet for mat. På kveldene etter middag har jeg kun vannkanne stående og håper jeg vil klare å minke noen kilo. Det sliter så på hofter og rygg med den vekta jeg kom opp i etter jeg sluttet å røyke. Så jeg bruker 2 brødskiver med masse grovt i, baker det selv, til niste + 1 eple og spiser middag med mye grønnsaker eller salat.

Ellers fikk jeg en gedigen blodblemme igjen da jeg klemte en langfinger i den sammenleggbare stolen. Forrige gang satt jeg fingeren fast i strikkemaskinen da motoren gikk. Rart å få en så stor blodblemme jeg fikk i dag uten at jeg kjente det? Kanskje fordi den sprakk. Merket det først da jeg hadde handa full av blod.

Nå har jeg dusjet og vasket håret, skal sette meg med lappeteppet mitt og strikke noen ruter til. Bruker opp små rester i 8-2 kamgarn eller lignende tykkelser og strikker dominoruter. Nå har jeg snart stort nok til å dekke sofaen. Skal se om det er noe å se på Tv med det samme. Det var fotballkamp på radioen og det orker jeg ikke!



fredag 3. juni 2011

4 juni

Er nesten ødelagt etter jobben med å skru sammen hyllene jeg hadde fått kjørt hjem, i går.
17 hyller i tre bredder. Men så fikk jeg plass til alle bøkene som var strødd rundt hele huset.

Fikk litt hjelp til å finne skruer og verktøy, men ellers måtte jeg klare meg selv.
Skruene skulle inn fra lister og inn i hull på hyllene, noen var praktisk talt umulig å finne for noen av listene var tydeligvis litt bøyd etter lagring. Hadde malt alt hvitt i vinter på jobben, men har ikke fått det hjem før nå.

Nå skal jeg opp og rotere litt på skrivebord og seksjon, som havnet inne på det rommet jeg skal ha til verksted, i påvente av plass på Porselensfabrikken. Må få til plass for 3 stativer med klær hjemme også. Kan ikke lagre de der jeg fikk plass til disker og stativer.

Har 4 utstillingsdukker og noen byster også. Får sette den dukken som sitter på en stol oppe i gangen foran badet. Sist jeg hadde en slik dukke hjemme, forøvrig en manne dukke, fikk jeg sjokk da jeg skulle på toaletter om natten, i mørket. Da stod denne naken utenfor døren til badet.

Fikk ikke sove da jeg var ferdig, måtte stå opp og ta smertestillende, men adrenalinet var tydeligvis fremdeles på topp, så jeg slo på TV. Etter en lang stund med mange roteringer i senga sovnet jeg. Da begynte røkvarsler å si fra at det er på tide å skifte batteri. Det holder den på med fremdeles. Han sover! Jeg klarer ikke så den får bare pipe til han våkner.

Lurer på om jeg skal kjøre noen ting og tang hjem denne helgen med slikt som hører til søm. Har bokser fulle av tråd både til symaskinen og til Overlock maskinene. Skal ta med hjem stativer som jeg kan hekte på hyller og oppheng senere. De skal jeg sette opp på kontoret som jeg skal bruke til sy-rom og kontor. Må ta ett mål for å se om det er plass til to bredder. Da kan jeg ha symaskinen på den ene siden og overlock på den andre. Slik at jeg slipper flytte maskiner hver gang jeg trenger det.

Tror også jeg skal ta en tur og handle noen flyttekasser og pakke ned de tykkeste klærne fram mot høsten.

Får se på inter-nett om det ble bankstreik, ellers kan jeg ikke bruke kort i dag.

3 juni





Skikkelig varmt og nydelig ute - endelig noe som ligner sommer. Sørgelig at det blir såpass varmt å jobbe i 2 etasje, men det går vel det også.



Ovenstående bilder er hva jeg jobbet med forrige uke.


Har laget 8 forskjellige lange vester i tynt kamgarn. Alle er ulike i fargesammensetning og jeg har laget Karihette i samme farger, til hver vest.



Så ble det mye rester og de har jeg laget 5 Karihetter i unik sammensetning.



Det ligger nå i nettbutikken, det vil si en vest ble så feil foto i fargen, at den må jeg ta nye bilder av. Ser at rødt er vanskelig å få riktig foto av. Den er i alle fall i sennepsgul og tomatrød med bord i sort og dyp rød.


http://www.karistrikk.no/ Skal si det tar tid med montering, feste tråder sy i merker, prise alt sammen, presse over en gang til for kontrollens skyld.

I dag har jeg ryddet litt sammen på syrom og i sysakene og planlegger hva jeg kan flytte hjem i helgen. Min mann kjørte hjem hyller jeg har malt hvite og som jeg skal ha til bokhyller. Nå har jeg bøker i alle hull og åpninger + stablet overalt. Blir desperat av det. Så i kveld skal jeg skru sammen hylle og rydde hjemme.Siden jeg skal ha verkstedet hjemme, må jeg rydde sammen og komprimere mest mulig.


Nå får jeg se om dette legger seg inn før jeg fortsetter. Det gikk denne gangen da.


Har nytt mobil bredband fra Telenor. Etter sigende skulle det ha dobbel hastighet enn det tidligere, men jeg merker ikke mye forskjell, annet enn at det tar en lang stund å åpne på denne gamle stasjonære maskinen.

Venter på om posten klarer å levere garner jeg bestilte fra Stanett på mandag. Ifølge tlf. på onsdag ble det sendt da. Så jeg får vel ut og fotografere litt til. Har nå presset opp endel Karihetter i ensfarget, for å legge i nettbutikken. Så ha jeg også endel nye ting som skal prises og fotogrferes.

Må også bytte ut alle hengelapper med adresse hit. Det er også en stor jobb.









torsdag 2. juni 2011

Torsdag og fridag.

Lurer på hvorfor bildene bare legger seg på toppen?
Dette er bilde av en solgt jakke, den ble solgt til en kunde som har fulgt meg i mange år. Hun er nå pensjonist og har vært politiker og noe innen fagbevegelsen. Jobber ennå litt med offentlige saker. Og vesken jeg fikk av Øyvind.

Kristi himmelfartsdag og en fin dag. Solen skinner.

I går holdt jeg på med å presse opp og fotografere de vestene og Karihettene jeg har hatt planer om i flere dager å gjøre. Fikk lagt inn 7 vester og 5 Karihetter inn i nettbutikken. Har vært altfor sløv, men nå får jeg gjøre en større jobb med den etterhvert.

Begynner også så smått å pakke det som ikke er absolutt nødvendig, og triller hjem litt hver dag. Grubler veldig på hvor jeg skal klare å plassere ferdige klær, må ha det hjemme inntil jeg får lokaler på Porselensfabrikken. Jeg har fått lagringsplass på ett tomt - rotete lokale til disker, stativer osv. og får lov å bruke gangen til "Kreativ Fløy " for å markere at jeg driver fremdeles og kommer dit til høsten. Ellers å jeg nok innse at jeg må forsøke å trekke kundene hjem.

Så derfor vil jeg rydde opp mer i nettbutikken, jobbe mer med strikkeoppskriftene der, så det blir mer å velge i.

Sitter og skriver på den nyeste laptop-en. Mye nytt med W 7 synes jeg, men jeg begynner å finne mer fram etter hvert. Har det alltid travelt og har litt tendenser til å kun lese overskrifter.
Lastet inn Google Crome for jeg ville ha ett oversettelsesprogram, fikk det ikke til å virke så det av-installerte jeg igjen. Så lette jeg mer og la det inn på nytt når jeg skjønte hva jeg hadde oversett. Så da virker det. Jeg skjønner endel engelsk, men det tar litt lenger tid å lese og endel ord kan være nye for meg. Har blitt mer utålmodig etter jeg har holdt på med PC.

Og blir litt lett irritert når ting går for sent. Kontormaskinen, en stasjonær skulle vel helst vært pensjonert. Må behandle den med varsomhet for jeg har endel programmer på den som jeg ikke vil betale på nytt for å få på de nye.

Satt maten i stekeovnen nå. Tror jeg skal strikke litt i ettermiddag. Har ryddet sammen og sortert hjemvendte ting, for å få oversikt og kontroll. Holder på med en finere strikkemaskin nå og tynt garn. Har ferdig en lys lilla topp med løs hals og skal bearbeidde den oppskriften litt så den blir litt lenger i begge retninger og så skal jeg beregne den i flere størrelser etterpå.




www.karistrikk.no

Vil også ønske alle til å besøke min nettbutikk.

Ferdige modeller, modeller som kan strikkes på bestilling.

Tilpasset eget ønske og egne mål.


Endel oppskrifter for maskinstrikk med forslag om garn.

Ta kontakt.

Bloggarkiv

Om meg

Bildet mitt
Porsgrunn, Telemark, Norway
Forhandler av Norsy strikkemaskiner og tilbehør.Kurs i maskinstrikk, oppskrifter til strikk på maskin. Designer og produsent av klær laget med strikkemaskiner. Også endel søm. I tillegg forhandler av strikkemaskiner. Lærer bort å bruke strikkemaskiner og å lage sin egen design.