onsdag 25. desember 2013

Luer i seriestrikk

Har før jul, jobbet litt med denne luemodellen.
Seriestrikker luer med skille av hjelpegarn og en sterk tråd, som jeg trekker ut når jeg tar luene fra hverandre.Her er den hvite tatt fra denne remsen av luer. Jeg strikket 4 luer i 3 størrelser. Small - medium - large. Det ble to hvite i medium fordi jeg hadde glemt å sette opp maskefastheten på mønsterborden på den ene siden, på den første hvite jeg strikket. Mønsterborden er lik på begge sider slik at denne blir enten en oppbrett på luen eller ved å brette den ned, fungerer luen som en vanlig lue.

Først noen bilder av arbeidsgangen:Den doble kanten syes for hånd med madrass sting, dette kan virke lett, men man må lage sting litt ujevnt for at mønster skal treffe likt på begge sider. Derfor er den ene side forskjøvet en maske i forhold til andre siden.

Da er det også viktig at masker og mønsterrapport stemmer. Man må vite hvor midtmasken er på strikkemaskinen. Den er enten på venstre eller høyre side av null. Kan kontrolleres med å låse hullkortet på Norsy maskiner og kode på tom maskin på Brother før luen strikkes.

 Dette er viktig for den siden av 0 som har midt maske, må ha 2 masker mer i siden og den andre siden må ha 1 maske mer for å ha sømrom til å treffe mønsteret. Dette prinsippet er forøvrig det samme når man skal strikker bolen til gensere eller jakker, i mønster.

Når den doble kanten er sydd sammen, syr jeg for hånd med attersting opp til den siste rekken på luen . Da skal kanten sees slik ut.

 
 
Så tar jeg en dobbel tråd for å trekke sammen i toppen. Siste rekke på lue er strikket på løseste maskefasthet. Da er det lett å sy tråden gjennom.
 
 Den siste rekke kunne også strikkes ved at annenhver maske flyttes til nabo nål så det ble bare halvparten av maskene, på toppen. Men slik gjør ikke jeg da!
 

 
 
Så syr jeg en omgang til for å trekke luen ytterligere sammen. Knyter godt og fester den doble tråden.
 Da ser den ferdige luen slik ut, den kan brukes nesten som hatt i noen fargekombinasjoner.

 
 
Når luen brukes med den doble kanten nedbrettet, ser den slik ut:
 


Siden denne er strikket i supervask kamgarn, 8,5-2 fra Hillesvåg, var jeg litt spent på hvordan størrelsene ble. I Shetlandsull som denne luen egentlig er laget for, manipulerer jeg ved å strikke i forskjellige maskefastheter. De målene det ble på disse tre luene uten feil var 54 cm - 56 cm - 58 cm i hodevidde. Mønster er strikket 2 hele tall høyere enn glattstrikk.

Ingen kommentarer:

www.karistrikk.no

Vil også ønske alle til å besøke min nettbutikk.

Ferdige modeller, modeller som kan strikkes på bestilling.

Tilpasset eget ønske og egne mål.


Endel oppskrifter for maskinstrikk med forslag om garn.

Ta kontakt.

Bloggarkiv

Om meg

Bildet mitt
Porsgrunn, Telemark, Norway
Forhandler av Norsy strikkemaskiner og tilbehør.Kurs i maskinstrikk, oppskrifter til strikk på maskin. Designer og produsent av klær laget med strikkemaskiner. Også endel søm. I tillegg forhandler av strikkemaskiner. Lærer bort å bruke strikkemaskiner og å lage sin egen design.