torsdag 20. juni 2013

20 juni 2013

Skal si dagene går.

Er ferdig med de 33 meterne med metervarestrikk i Kashmir og silke. Det var en slitsom og søvndyssende opplevelse. 11 x 3 meter, det vil si 220 masker og 1100 rekker på hver del. Tok til slutt med meg øreklokker som jeg koblet til radio, så jeg ikke hørte så mye til bråket fra strikkemaskinen.
I går dampet jeg de siste 24 meterne så ikke kantene ruller seg så mye for henne som skal sy gensere av det.

Har ellers jobbet mye med oppskriftene jeg lager for å legge ut til salg på www.karistrikk.tictail.com Dette er nok noe det vil lønne seg å jobbe mer med etter hvert ser jeg. Fikk lagt ut denne modellen for noen dager siden og det første kjøpet kom etter kort stund.

 
 
Garnet bestilles til denne spesielle modellen, fra " www.detmjuke.no  som har sagt seg villig til å bestille dette fra Italia. Genseren på bildet her veier i underkant av 300 gram, luftig og lekkert også i bruk. Leveres på 400 gram spoler, men må bestilles hos Det Mjuke før 10 juli. Koster kr. 380.00 for 400 gram + porto.
 
 Jeg har tidligere strikket andre modeller i dette garnet, i sort, i kremhvit og i denne lekre blåfargen. Som er min favoritt. Jeg hadde litt garn igjen og strikket lang, løs hals i 28-2 tynn ull og resten av det blå, i tofarget mønster. Den ble så lang at halsen er tvunnet 3 ganger rundt halsen.
 
Har hatt en del spennende besøk i butikken denne uken og fått en del nye ideer. Men har noe som er bestilt først. Og det strikket jeg ferdig i dag. En jakke i silke og lammeull som skal til Oslo. Typisk nok var den jakken som passet, i feil farge. Hun ville ha den gråblå denim fargen som var i small STR. Den som passet henne var rød. 
 
Men fikk noe hodebry, for å finne ut hvordan jeg hadde strikket de to jeg hadde hengende i butikken. Den oppskriften jeg hadde laget til meg selv, var bare en skisse --- med maskefasthet  og beregning for bredde og lengde, heldigvis!  Så jeg satt en kveld og laget ferdig beregninger i 4 størrelser så jeg også kan legge denne ut i min nye nettside til salg. men for å kontrollere at dette stemte, måtte jeg strikke gjennom modellen før jeg strikket den bestilte jakken.
 
Ble avbrutt før jeg ble ferdig. Fikk tilbake bilen etter den var lånt bort til X svigersønn i to uker. Han leverte bilen med full tank og renvasket bil. Lånte den mens han reparerte sin egen. Det var hyggelig å få bilen tilbake i den stand, så jeg måtte kjøre han hjem igjen så han slapp å gå de 5-6 kilometerne tilbake.
Men egentlig har jeg vel ikke mer å fortelle i dag. Vil se ett program på TV nå om sukker, om det bør forbys. Ikke tvil om at sukker er vanedannende i alle fall. Merket det nylig etter en kraftig forkjølelse og sår hals. Det gikk jo på halspastiller, hostesaft og alle de remedier man tror vil hjelpe. Når forkjølelsen var over, kom suget etter søtt ganske lenge før det ga seg.  Og kunstig søtstoff er ikke noe bedre.
 
 
 
 
 
 
 Ingen kommentarer:

www.karistrikk.no

Vil også ønske alle til å besøke min nettbutikk.

Ferdige modeller, modeller som kan strikkes på bestilling.

Tilpasset eget ønske og egne mål.


Endel oppskrifter for maskinstrikk med forslag om garn.

Ta kontakt.

Bloggarkiv

Om meg

Bildet mitt
Porsgrunn, Telemark, Norway
Forhandler av Norsy strikkemaskiner og tilbehør.Kurs i maskinstrikk, oppskrifter til strikk på maskin. Designer og produsent av klær laget med strikkemaskiner. Også endel søm. I tillegg forhandler av strikkemaskiner. Lærer bort å bruke strikkemaskiner og å lage sin egen design.