torsdag 7. april 2011

Våren er her

Takk og pris at våren endelig er her. Dette bildet tok jeg, frustrert den 21 mars og uken etter var veiene bare. Jeg har nå strikket opp 3 modeller i kornblått, lik den røde og en i brunt. Så fant jeg ut at det ville være nyttig å strikke opp noen singlet som jeg kan stille ut sammen med tunikaene.

Har ett meget tynt bomullsgarn i 30-2 som jeg la dobbelt, og strikket 2 stykker i skarp turkis i large, og en halvpart i medium. Imens motoren gikk, strikket jeg samme garnet på den andre maskinen. Plissé strikket langt skjerf i en nydelig varm kamelbrun farge.


Singletene blir strikket sammen på skuldrene, men jeg skal klippe og sy halsutringning og ermehull.


Nå ligger det en god del ferdig til pressing og sammensying. Strikker sammen mest mulig, men det blir noe søm også. Har ferdig en prøvemodell, lang genser i leopard mønster i to garnkvaliteter i sort. Ett blankt bomullsgarn i bunn og mønstergarnet i bouclé. Litt spent på om det blir den skygge effekten jeg ønsker. Men det vil jeg ikke se før jeg får presset det opp.


Så har jeg en genser, sidestrikket i grått bouclé og sort. Også i leopardmønster. Har strikket lange løse halser til begge. Det har vært noe som kundene har likt av de jeg har laget til andre modeller.


Jeg har også strikket ett sort plissé skjørt, men er ikke helt "ferdig" med å tenke på om jeg skal strikke på overdel så det blir kjole eller om jeg skal lage en topp til det. Det er strikket i 14-2 kamgarn fra Hilesvåg så det er laget i ett tynt garn,men siden det er strikket dobbelt på patentapparatet, blir det ikke så tynt.


Så har jeg pakket sammen 3 strikkemaskiner, Kristian kjørte de hjem. Dermed er det bare 3 maskiner igjen på verkstedet nå. En hullkort med patentapparat, Brother elektronisk med motor og finfinstrikker. Kan ikke strikke på mer enn to av gangen likevel. I helgen kjørte jeg hjem den ekstra finstrikkeren med 400 nåler og mellomstrikkeren. Så med 305 maskinen som jeg tok hjem i vinter, finner jeg at jeg har 9 maskiner av forskjellige egenskaper.


Jeg skal forsøke å finne ryddig plass etterhvert hjemme, til verkstedet. Flytter hjem i løpet av våren og håper at jeg vil få en avtale om lokaler på Porselen når det går mot høsten.


Nå jobber jeg mot utstillingen som skal bli åpnet lørdag og palmesøndag neste helg og hele påsken på Hotell Wassilioff i Stavern. Det er derfor jeg lager opp disse modellene. Skal legge inn bilder etter hvert som jeg får de ferdig, skal også legge det inn i min nettbutikk. www.karistrikk.no Har forsøkt å rydde opp litt der også, slik at det er modeller som ikke er solgt ennå som ligger der. Det hender at det blir solgt i min butikk og da må jeg strikke opp det som blir bestilt i nettbutikken hvis jeg ikke får fjernet solgte modeller raskt.


Nå sitter jeg med min nye laptop og skriver. Etter mye leting fant jeg til slutt kortleseren og fikk testet ut bildekortet på 4 giga, om det lot seg legge inn her. Det var ikke tale om at det ble registrert hverken på den gamle kontormaskinen eller på Vista maskinen. Men her gikk det bra, maskinen lastet inn drivere og vips, da gikk det inn. Jeg synes jeg leter litt for å finne fram og bruke Window 7 ennå, noe ligner på Vista. Og det er ikke alt som er helt enkelt ennå, men det går seg vel til, etter hvert. Har Photoshop element også på denne maskinen, men den er på engelsk så jeg skal nok prøve meg litt fram for å kunne nytte det. Har andre fotoprogram på de andre Pcene som er enklere å bruke og som jeg synes jeg får bedre resultat med. men det skal vel mer trening til, så jeg får bare stå på. Nå er det kvelden.Ingen kommentarer:

www.karistrikk.no

Vil også ønske alle til å besøke min nettbutikk.

Ferdige modeller, modeller som kan strikkes på bestilling.

Tilpasset eget ønske og egne mål.


Endel oppskrifter for maskinstrikk med forslag om garn.

Ta kontakt.

Bloggarkiv

Om meg

Bildet mitt
Porsgrunn, Telemark, Norway
Forhandler av Norsy strikkemaskiner og tilbehør.Kurs i maskinstrikk, oppskrifter til strikk på maskin. Designer og produsent av klær laget med strikkemaskiner. Også endel søm. I tillegg forhandler av strikkemaskiner. Lærer bort å bruke strikkemaskiner og å lage sin egen design.