søndag 15. desember 2013

15desember

Søndag og venter på at jeg skal gå på jobb igjen.
Søndagsåpent og julemarked utenfor butikken.

Hadde også åpent i går lørdag, men brukte dagen til å renskrive en del oppskrifter på luer jeg har laget de siste år.


Faktisk er beregninger til luer noe av det mest vanskelige å få til, for det skal så lite til før de er for små eller for store, og når det i tillegg skal toves, "da har man gjort det ja" Denne ligger allerede til salgs som oppskrift. Kan også strikkes med brettekant i samme beregning. Da legges det bare flere masker til på den ene siden.

Men jeg jobber med samen og legger etter hvert inn strikkeoppskrifter for salg i www.karistrikk.tictail.com


Denne er strikket i kamgarn med en bred kant som sitter godt på hodet. Jeg bruker tuckstrikk i hodedelen, en tråd 8,5-2 og 1 tråd 14-2 for å få det fast nok.


Denne er også en modell jeg skal bearbeidde litt, men har også genser som passer til denne luen så det blir ikke med det første. Mønster har jeg tegnet og er tilpasset hullkort mønster. Det har i lengderetningen en slik stjerne og neste er negativ, altså fylt i midten.

Nei dette var ikke lett å forklare!


Jeg strikker ellers også hatter i varierende farger og garn. Noen får ikke nok fasthet i brem, da syr jeg på garn for å få litt mer fasthet.


Disse ble faste nok til å bli som de er. Går ut fra at det er strikket i to tråds ull - enten ullteppegarn fra Gjestal eller Hifa 2 fra Hillesvåg ullvarefabrikk.


Så kan det dekoreres på de også. Her er det brukt kamgarn, to tråder i forskjellig tykkelse. Da blir det lignende  boucle når det er tovet og får den rette fastheten. Alle må trekkes og formes over hatteblokker for å formes til riktig form.

Det var dagens blogg om luer - hatter og til slutt ett bilde av Karihette som også er oppskrift til salgs nå i www.karistrikk.tictail.com Denne er strikket av garnrester av samme tykkelse. Kamgarn 14-2 fra Hillesvåg Ullvarefabrikk.Nå slår det til med synsforstyrrelser. Håper jeg fikk tå tabletten tidsnok til å unngå migrene i dag.

Ingen kommentarer:

www.karistrikk.no

Vil også ønske alle til å besøke min nettbutikk.

Ferdige modeller, modeller som kan strikkes på bestilling.

Tilpasset eget ønske og egne mål.


Endel oppskrifter for maskinstrikk med forslag om garn.

Ta kontakt.

Min bloggliste

Bloggarkiv

Om meg

Bildet mitt
Porsgrunn, Telemark, Norway
Forhandler av Norsy strikkemaskiner og tilbehør.Kurs i maskinstrikk, oppskrifter til strikk på maskin. Designer og produsent av klær laget med strikkemaskiner. Også endel søm. I tillegg forhandler av strikkemaskiner. Lærer bort å bruke strikkemaskiner og å lage sin egen design.