søndag 18. juli 2010

18 juli 2010


Ikke så lett å finne fornuftig og treffende overskrift på blogg!


Søndag, sitter i 2 etasje og det er varmt under taket her. Opp med vinduet!


Lørdag fikk jeg telefon igjen fra en kunde, som etterlyste hvor jeg var nå. Siden jeg ellers er stengt på lørdager, passet det bra å rusle opp i verksted/butikken siden jeg hadde endel jeg ønsket å jobbe med, og flytte på. Vasket gulvene andre etasje og støvsuget trappa, før jeg dro opp til butikken.


Så kl. 15.00 kom det 4 damer, to er kunstnere og den eldste - moren som er malerinne - har hver sommer tatt med besøkende til meg, for handel. Positivt å oppleve det at de kommer år etter år, igjen og alle nevner at kvaliteten er like god. Den ene kjøpte nytt plagg like en hun hadde kjøpt tidligere - bare i en annen farge.


Koselig å høre at de nevnte at de hadde den modellen - den modellen - den kåpa - den toppen og som jeg fortalte til henne som er malerinne, hun har gjerne handlet slike plagg det er bare ett eksemplar av. Så jeg husket ikke hvilken hun nevnte. Men de fortalte at de stadig får mange kommentarer om plaggene og reklamerer for meg.


Så da ble det endel handel denne gangen også.


Jeg drev før de kom, med å flytte strykeutstyret, har Tefal dampkompressor strykejern med 1,5 liter vanntank og hadde flyttet det inn i det lokalet jeg hadde hatt opprydding på i forrige uke.


Der ble det ikke godt å bruke det der, likevel. Så jeg flyttet det tilbake der jeg har brukt det hele tiden. Må ha luft når jeg holder på med pressing. Har nok med min egen varmekompressor som ikke gir seg.


Så reparerte jeg to hyller som stadig skranglet av stativet når jeg kommer bort i det. Fant noen nye skruer som nok var litt lange, men fikk da skrudd på de beslagene som var løse. Imidlertid var skruene ikke med så stort hode at det dekket nok, så etter litt grubling, klippet jeg til foringer av ett plastlokk. Voala! Det virket og hyllene kunne settes inn i stativet igjen.


Hadde en far som stadig hadde de merkeligste løsninger - ikke alltid de mest brukbare - men da følte jeg nok at noen av hans gener var jeg nok belemret med.Har mange modeller under bearbeidelse nå. De er i mitt hode ennå og skisser - utregninger på PCen så jeg ikke glemmer det.


Jeg fikk en bestilling på en kjole til ett bryllup som jeg må ta først.


Nydelig dame - godt voksen, med fasong som fylte den siste modellen min perfekt. Så jeg setter overdelen sammen med langt skjørt om jeg får skjørtet langt nok. Skal strikke det i klokkefasong, men vil se om jeg får det lenger, med å bruke 270 maskinen som har 250 nåler.


Holder forøvrig på med håndstrikk av en kjole også med klokkeformet skjørt. Egen design i Alpakka i tynt garn. Strikker skjørtet nedover og er nå oppe i 820 masker på rundpinne. Fant rundpinner i Nille som Gjestal leverer på 120 og 150 cm. Kjøpte den på 120 cm og kunne nok også brukt den lengste. Men det går greit likevel bare jeg er litt forsiktig så jeg ikke slipper av masker. Alpakkaen rakner ganske lett siden garnet er så glatt. Mønsteret kan ikke repareres så mister jeg masker, må jeg ta tilbake - til der masken har raknet ned. Har gjort det noen ganger.


Nå er det igjen 23 omganger før jeg kan felle av, plukke opp til overdelen og strikke den på skjørtet og armer. Har ikke noe tidsperpektiv, men fortalte kunden at jeg ville ha frie hender til å lage min egen design og at jeg nok ikke har den ferdig før til høsten.


Spennende å se om denne blir like vellykket som jeg tror.


1 kommentar:

Ulla-Bella sa...

Her var det mange flotte plagg:) La meg som følger til bloggen din også:)

www.karistrikk.no

Vil også ønske alle til å besøke min nettbutikk.

Ferdige modeller, modeller som kan strikkes på bestilling.

Tilpasset eget ønske og egne mål.


Endel oppskrifter for maskinstrikk med forslag om garn.

Ta kontakt.

Min bloggliste

Bloggarkiv

Om meg

Bildet mitt
Porsgrunn, Telemark, Norway
Forhandler av Norsy strikkemaskiner og tilbehør.Kurs i maskinstrikk, oppskrifter til strikk på maskin. Designer og produsent av klær laget med strikkemaskiner. Også endel søm. I tillegg forhandler av strikkemaskiner. Lærer bort å bruke strikkemaskiner og å lage sin egen design.